"Мародеры не дремлют": Розвідка показала офіцерів РФ, які вивозять з Донбасу дорогі авто

Один з офіцерів використовує ремонтну бригаду для перефарбовуування і переобладнання викрадених автомобілів, а також зміни агрегатних і кузовних номерів, а інший організовує безпеку супроводу автомобілів до кордону і шукає потенційних покупців.

З території окупованого Донбасу російські офіцери вивозять дорогі авто. Ілюстрація:kordon.com.ua

Українська розвідка розповіла про російських офіцерів, які вивозять з окупованого Донбасу до Росії дорогі автомобілі. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

"Встановлено групу російських офіцерів, які беруть безпосередню участь в бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України в складі 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ", - наголошується в повідомленні.

"На посаді заступника командира 3 омсбр (Горлівка) 1 АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного ПО (Ростов-на-Дону, Росія) ЗС РФ з березня 2015 року перебуває полковник Волихін Володимир Павлович, 01.07. 1975 р.н., народився в с. Кіквідзе Волгоградської обл., який проживає за адресою: м Волгоград, проспект Г.К. Жукова, д. 106-а, кв.103.

До прибуття в Україну для виконання злочинних наказів військово-політичного керівництва Росії полковник ЗС РФ В. Волихін обіймав посаду заступника командира 32 окремої мотострілкової бригади (смт. Шилово Новосибірської обл.) 41 армії (Новосибірськ) Центрального ВО (Новосибірськ) ЗС РФ.

Раніше проходив службу на командних посадах в 20 окремої мотострілкової бригади (м Волгоград) Північно-Кавказького військового округу і 35 окремої мотострілкової бригади (м Алейськ, Алтайський край) 41 армії (Новосибірськ) Центрального ВО (Єкатеринбург) ЗС РФ. Учасник 1-ї і 2-ї "чеченських кампаній" і контртерористичної операції в Дагестані ", - повідомляють в розвідці.

"На посаді заступника командира з озброєння 3 омсбр (Горлівка, Україна) 1 АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного ПО (Ростов-на-Дону, Росія) ЗС РФ з травня 2015 року перебуває майор Стрюк Юрій Володимирович, 16.11.1981 р.н., народився в ст. Канєловской Старомінського району Краснодарського краю, проживає в ст. Старомінская по вул. Миру, д. 51, кв. 26.

До прибуття в Україну для виконання злочинних наказів військово-політичного керівництва Росії майор Ю. Стрюк проходив службу на посаді начальника штабу дорожньо-комендантської батальйону 78 окремої бригади матеріально-технічного забезпечення (с. Буденовск, Краснодарського краю) Південного ПО (Ростов-на-Дону). Раніше проходив службу на командних посадах в ремонтних підрозділах 83 окремого ремонтно-відновлювального батальйону (м Прохладний, Кабардино-Балкарія) Південного ВО ЗС РФ. Учасник збройної агресії Росії проти Грузії на тимчасово окупованих територіях Південної Осетії 2008", - розповіли розвідники.

"Додатково встановлено, що полковник ЗС РФ В. Волихін і майор ЗС РФ Ю. Стрюк мають відношення до переправлення дорогих автомобілів, викрадених на тимчасово окупованих територіях Донбасу, в Ростовську область.

Майор ЗС РФ Ю. Стрюк використовує можливості окремої ремонтної роти бригади для перефарбовуування і переобладнання викрадених автомобілів, а також зміни агрегатних і кузовних номерів.

В обов'язки полковника ЗС РФ В. Волихіна входять питання прикриття злочинної діяльності, організації безпеки супроводу автомобілів до кордону України з Росією і домовленості з потенційними покупцями", - відзначають в розвідці.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...