Рідні не знають нічого: РФ видає своїх убитих на Донбасі найманців за "героїчно загиблих у Сирії"

Більшу частину так званих «героїчно загиблих росіян у Сирії» насправді було вбито і поховано під чужими іменами на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Кладовище "іхтамнєтів" на околицях Донецька. Фото: соцмережі.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Росія продовжує посилено розповсюджувати дезінформацію з метою приховування її участі у збройній агресії проти України. Про це повідомив під час брифінгу речник Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк, передають Патріоти України.

Так, російська пропаганда докладає значні зусилля для героїзації російських солдат і офіцерів, нібито загиблих при виконанні бойових завдань у складі угруповання ЗС РФ на території Сирії. «Водночас активно приховується, що більшу частину так званих «героїчно загиблих росіян у Сирії» насправді було вбито і поховано під чужими іменами на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей як бойовиків підрозділів з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ. У зв’язку з цим, російське командування повідомляє родинам загиблих неправдиву інформацію про дату, місце та обставини смерті їх рідних та про місця їх поховання або кремації тіл», - розповів Гуцуляк.

Він додав, що обстановка у районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на Донбасі є контрольованою підрозділами Об’єднаних сил. Останні перебувають напоготові до будь-якого розвитку подій, підкреслив він.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...