Материнська церква України-Русі: Вселенський патріарх нагадав можновладцям про жертовність Христа

Патріарх Варфоломій перерахував християнські чесноти, до виявлення яких має прагнути кожен християнин.
Патріарх Варфоломій. Фото: Рейтерс.

Вселенський патріарх, архієпископ Константинополя Варфоломій звернувся до вірних із закликом уникати егоїзму, гордості та інших ознак сучасних "людей-богів" і натомість наслідувати ті якості, котрі мав Ісус Христос, якого християнство вважає справжньою боголюдиною. Про це йдеться у різдвяному посланні патріарха Варфоломія, текст якого оприлюднила його прес-служба, передають Патріоти України.

"Той, хто залежить від себе, шукає своєї волі і самодостатній, той, хто шукає лише власного обоження і задоволений самим собою, тільки обертається навколо себе і свого індивідуального самолюбства – така людина лише бачить інших як придушення індивідуальної свободи", - зазначив патріарх.

Після цього він перерахував християнські чесноти, до виявлення яких має прагнути кожен християнин. "Натомість свобода у Христі завжди орієнтована на свого ближнього, завжди направлена до іншого, завжди говорить про правду в любові. Мета віруючих полягає не в тому, щоб стверджувати свої права, а "слідувати і виконувати права Христові", зі смиренням та з вдячністю", - наголосив Варфоломій.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...