Мавпа з гранатою: Північна Корея готує випробування водневої бомби

Такі дані південнокорейської розвідки.

Вибух водневої бомби. Ілюстрація: ЖЖ.

Корейська народна демократична республіка (КНДР), імовірно, веде підготовчі роботи зі створення термоядерних озброєнь на ядерному полігоні Пунгері. Про це повідомляє агентство "Ренхап" з посиланням на доповідь Міністерства оборони Південної Кореї, підготовленої командуванням хімічної, біологічної та радіологічної оборони, інформують Патріоти України посилаючись на Нескучные новости.

У документі говориться, що Північна Корея вже, можливо, виробляє тритій (радіоактивний ізотоп), необхідний для створення високотехнологічної ядерної зброї. "Ми не можемо виключати можливість того, що новий тунель в районі полігону Пунгері спроектований під термоядерні випробування", - говориться в доповіді .

Також у ньому наголошується, що, "виходячи з досліджень ядерної технології Північної Кореї, історії її підземних випробувань і випробувань снарядів, а також, враховуючи час, що минув з початку її ядерних розробок, у КНДР є база для термоядерного зброї".

У документі наводиться досвід розвинених країн, які випробували більш складну ядерну зброю через 10 років після перших ядерних випробувань, і наголошується, що КНДР за 15 років атомних досліджень могла просунутися в водневих та інших ядерних розробках.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...