"Мене не взяли, стало прикро": Царьов здав "кухню" партій, що намагаються ствердитись на півдні та сході України

За даними скандального екс-голови "парламенту Новоросії", великі протиріччя існують всередині "Опозиційного блоку".

Олег Царьов. Фото:Еспресо.TV

Екс-депутат Верховної Ради Олег Царьов опублікував у своєму блозі дані про таємних спонсорів українських партій, які претендують на голоси виборців Південного Сходу в разі дострокових виборів до Верховної Ради. Якщо вірити даним Царьова, то російськомовних виборців знову намагаються обдурити - за новими партійними вивісками ховаються, як вказує Царьов "старі олігархи, партнери і друзі вождів Євромайдану та інших учасників державного перевороту на Україні", зазначають Патріоти України.

Так, цікаві відомості демонструє найбільш динамічне зростання рейтингу партії "За життя". Серед її спонсорів Царьов називає екс-главу митниці комуніста Ігоря Калєтніка і члена "опоблоку" Вадима Новинського. Однак у лідерів політсили Євгена Мураєва і Вадима Рабіновича є партнери і серед націоналістів при владі.

Так, "Мураев выступает за союз с Юлией Тимошенко, а Рабинович категорически против» — «Вадим Рабинович всегда был близок к начальнику СБУ Валентину Наливайченко и президенту Петру Порошенко".

"Именно этим объясняется то, что эта группа могла себе позволить критику действующей власти, без личных выпадов в сторону Порошенко, без риска для себя, в отличие от других оппозиционеров", - пояснює Царьов.

За його даними, великі протиріччя також існують всередині "Опозиційного блоку".

"Имея олигархическое финансирование, «ОБ» не проявляет активности в протестных акциях, дабы избежать конфликта с властью и возможной потери своих промышленных и финансовых ресурсов, СМИ и других активов… Главные функционеры «группы Ахметова» выступают категорически против любых акций протеста…

Указанная позиция вызывает ряд нареканий со стороны Вадима Новинского и Дмитрия Фирташа… они оба вошли в клинч с Порошенко, но каждый по своим причинам. Новинский сделал много для того, чтобы сорвать планы Порошенко взять под контроль каноническую Православную Церковь. Мечте западного мира создать отдельную украинскую поместную церковь или хотя бы раздробить Православие не суждено было сбыться.

Уверен, что снятие неприкосновенности с Новинского — это была банальная месть за тот испуг и унижение, который испытала власть во время проведения крестного хода. Отношение Фирташа к Порошенко обусловлено бизнес-конфликтом" - пояснює екс-депутат.

Царьов також розкриває таємницю фінансування нової партії "Розумна сила", яку активно рекламує відомий телеведучий В'ячеслав Піховшек. За даними політика, партія веде переговори про спонсорство з колишнім українським губернатором Донбасу Сергієм Тарутою, екс-прем'єром Анатолієм Кінахом і іншими олігархами.

"Некоторые связывают успехи этой политической силы с поддержкой со стороны группы бывших регионалов, которые в силу уважительных причин сами не могут публично участвовать в политической деятельности", - уточнює Царьов.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...