Місія ОБСЄ вже проінформована: Терористи обстріляли лікарню у Красногорівці з мінометів різних систем (фото)

Всі факти порушення режиму припинення вогню та використання забороненого Мінськими домовленостями озброєння зафіксували військовослужбовці української сторони СЦКК і передали матеріали міжнародним спостерігачам.

Фото:facebook

Ворожі міни розриваються біля міської лікарні Красногорівки вже вдруге. Про це, на сторінці прес-центру штабу АТО у Facebook доповідає прес-офіцер української сторони СЦКК підполковник Вадим Бакай, передають Патріоти України.

"Пізно ввечері 8 серпня з напрямку населеного пункту Старомихайлівка бойовики незаконних збройних формувань знову обстріляли Красногорівку з мінометів різних систем. Слід наголосити, що вони вже вдруге поцілили 82-мм мінами по прилеглій території міської лікарні, яка розташована по вулиці Нахімова.

На цій же вулиці зазнав пошкоджень у результаті влучання 120-мм міни лабораторний корпус відокремленого підрозділу Донецького аграрного технікуму Луганського Національного університету. Боєприпас розтрощив дах будівлі, пошкодив панельне перекриття та дерев’яну підлогу спортзалу тощо. Зауважимо, зараз канікули і заняття у навчальному закладі не проводяться", - йдеться у повідомленні.

Крім цього спостерігачі української сторони СЦКК задокументували факти руйнування житлових будинків та інфраструктури міста по вулицях Ломоносова та Островського. Також, на території навчальної ферми Донецького аграрного технікуму Луганського Національного університету, яка розташована на північно-східних околицях міста, осколки 82-мм міни пошкодили лінію електропередач.

"Не припиняються провокації НЗФ й у Мар’їнці. Вже вкотре житловий сектор цього населеного пункту потерпає від обстрілів з ручних протитанкових гранатометів. Цього разу пошкоджень зазнав будинок по вулиці Жовтневій. Протитанкова граната влучила у дах будівлі, що спричинило пожежу.

Вогнем пошкоджено дерев’яні конструкції покрівлі та житлові кімнати. А по вулиці Леніна – знищено 3 метри дерев’яного паркану іншого подвір’я", - зазначає Бакай.

Всі ці факти порушення режиму припинення вогню та використання забороненого Мінськими домовленостями озброєння зафіксували військовослужбовці української сторони СЦКК і передали матеріали спостерігачам СММ ОБСЄ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...