Міжнародна група слідчих показала нове фото російського "Бука" на Донбасі, з якого збили малайзійський "Боїнг"

Звідки це фото, не повідомляється, але відзначається, що ця світлина є дев'ятим фотографічним або відео-доказом російського "Бука" на сході України, і з цього приводу готують статтю.

Російський ЗРК "Бук", який став причиною загибелі 298 пасажирів малайзійського авіалайнера. Фото:Twitter

Міжнародна група слідчих "Belligcat" опублікувала ще одне фото ЗРК "Бук", з якого 17 липня 2014 збили малайзійський боїнг. Фото виклали в Twitter, передають Патріоти України.

"Якраз коли треба отримали нову фотографію "Бука" 332 в Україні в день падіння Боїнга рейсу MH-17", - йдеться в повідомленні.

Звідки це фото, не повідомляється, але відзначається, що ця фотографія є дев'ятим фотографічним або відео-доказом російського "Бука" на сході України, і з цього приводу готують статтю.

Повідомляється, що серед доказів присутності російського "Бука" на сході України є відео з Макіївки, Тореза, Сніжного, Донецька, відео "Paris Match" з Донецька, фото зі Сніжного, Тореза, Зугреза, а також цей новий знімок.

Також наголошується, що є супутниковий знімок, на якому видно ЗРК "Бук" в Макіївці за 5 годин до падіння Боїнга.

Як відомо, 17 липня 2014 року в Донецькій області зазнав аварії пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака перебувало 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

Представник МВС України заявив, що пасажирський літак був збитий терористами з зенітно-ракетного комплексу "Бук". Таку зброю бойовики Донбасу могли отримати з Росії.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака прийшла до висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною з ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

В іншій доповіді 5 червня Bellingcat опублікував фото "Бука 332", зроблене в парку техніки 53-ї бригади в селищі Маршала Жукова під Курськом, ймовірно, навесні 2013 року.

У РФ заявили, що не варто довіряти розслідуванню групи Bellingcat.

У липні 2017 року стало відомо, що Росія в ніч на 17 липня 2014 року заборонила польоти цивільної авіації в суміжному з Україною російському повітряному просторі на висоті менш 16150 метрів, що порівнянно з максимальною висотою ураження ЗКР "Бук".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...