Може померти багато людей: Бойовики на Донбасі провокують серйозну екологічну катастрофу

Відверто безграмотні дії окупантів можуть призвести до катастрофічних наслідків.

Горлівський "Стірол". Фото: himprom.ua.

Окупанти готуються до зупинки водовідливу на всіх шахтах Горлівки і Єнакієвого. 6 січня цього року терористи відключили відкачування води на шахті імені Карла Маркса на горизонті 875 метрів. 15 січня окупанти зупинять останній водовідлив цього вугледобувного підприємства на глибині в півкілометра. Надалі в планах у окупантів провести такі ж заходи на шахтах "Олександр-Захід" і "Юнком", передають Патріоти України з посиланням на Без Табу.

За словами джерела видання, яке працювало в різний час на цих двох підприємствах, такі дії можуть призвести до катастрофічних наслідків: "Остановка водоотлива на шахте может повлиять только на увеличение притока на соседних шахтах. Если все они закрываются, то выход воды на поверхность маловероятен, разве что в низинах. Но опасность представляют собой действия оккупантов на "Александр-Западе".

Во время одной из аварий на заводе "Стирол" в 1989-м в горные выработки, по официальным данным, проник хлорбензол - чрезвычайно опасное вещество. Во время ликвидации этой аварии отравилось больше 200 горноспасателей. Некоторые умерли в течение месяца, часть из них - в течении последующих 10-15 лет. Каким образом поведут себя шахтные воды в зоне поражения, и возможен ли вынос хлорбензола в грунтовые воды после затопления - вопрос крайне серьезный".

Крім того, за словами гірника, гірським рятувальникам, які тоді намагалися усунути наслідки аварії, не повідомили, якою саме речовиною були отруєні бійці. Є ймовірність, що стався витік чогось, що використовувалося в якості хімічної зброї, яку тоді могли виробляти на "Стиролі".

"Если это вещество попадет в грунтовые воды, а вероятность этого весьма велика, в Горловке, как и в Енакиево, может начаться серьезнейшая пандемия. Вопрос опасности должны изучить военные химики, но, само собой, украинских специалистов на оккупированную территорию никто не допустит", - додав експерт.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...