Мрія народу Чечні - крах путінського режиму і звільнення від Кадирова, - вдова Джохара Дудаєва:

За останні 25 років стан війни - це головна риса Росії, вважає Алла Дудаєва.

Алла Дудаєва. Фото:minval.az

Вдова президента Чеченської республіки Джохара Дудаєва, Алла, в даний момент живе в Швеції. Вона пильно стежить за всім, що відбувається в Росії і зазначає, що за останні роки менталітет російського народу різко змінився. Алла Дудаєва розповіла в інтерв'ю Радио Свобода, що протягом минулих 25 років стан війни - це головна риса Росії. Жінка вважає, що за всім цим стоять сотні тисяч смертей російських чоловіків, яких, як гарматне м'ясо, заради амбіцій чиновників відправляють на бій, зазначають Патріоти України.

"Росіяни не зводять нових міст, не розбивають сади, як в Грузії, не будуються дороги, лікарні, не розвивається освіта. Тільки війна, всі кошти йдуть на військову промисловість. Уже 25 років Росія тільки воює. Спочатку Чеченська республіка, потім Ічкерія, війна в Грузії, в Україні, війна в Сирії. 25 років росіяни живуть війною, в стані війни, Росія відправляє своїх синів на війну, ховає їх. у більшості росіян вже інший менталітет, він змінився", - розповідає Алла Дудаєва.

Вона вважає, що путінське правління - найжорстокіше, злочинне і агресивне у всьому світі. Через таку політику правління російський народ стрімкими темпами вимирає, зростає кількість бездомних, жебраків. Але реклама при цьому йде зовсім інша.

Алла Дудаєва згадує, що роки життя з чеченським народом були для неї і найважчими в житті, і найщасливішими. "Коли почалася війна, ми були як одне ціле, ми молилися і просили про перемогу. Разом ховали наших людей і разом плакали.

Багато людей тоді бачили всю безглуздість і несправедливість російсько-чеченської війни, вони життя віддали за її припинення. Були такі, хто не соромився захищати чеченський народ, говорили про нього правду. І боролися за припинення агресивного російського правління, проти тодішнього режиму", - додає вдова Джохара Дудаєва.

Вона категорично проти, щоб чеченський народ сприймали як такий, який масово підтримує нинішню політику Кремля. "Якби це було так, тоді чеченський народ не пручався би довгі роки проти російської окупації. П'ятьох чеченських президентів вбили в період двох російсько-чеченських воєн, а ті, що залишилися в живих, були змушені покинути батьківщину через переслідування.

І не варто забувати про страшні тортури і вбивства, сотні концтаборів, причому не тільки на території Ічкерії, але і в Моздоку, Кисловодську, по всьому Ставрополі і Північному Кавказу. Народ Чечні заляканий і виживає, як може. але, навіть не дивлячись на це, народ Чечні живе мрією про свободу і чекає звільнення від агресивного режиму правління", - підкреслює Алла Дудаєва.

Вона висловилася, що в даний час нинішній глава Чечні панує тільки тому, що його підтримує Путін. А Кадиров, в свою чергу, теж підтримує російського президента. Однак, як тільки Путін втратить владу, а це, на думку Дудаєвої, відбудеться зовсім скоро, не стане при владі і Кадирова.

"Кадиров розуміє, що знаходиться на посаді тільки тому, що так хоче Путін. Але цей симбіоз не вічний. Те, що зараз відбувається в світі - лише яскраве цьому підтвердження. Влада Путіна довгою не буде", - резюмує Алла Дудаєва.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...