Мукачівська трагедія: ГПУ завершила розслідування, бійцям "Правого сектора" загрожує найсуворіше покарання

За вчинення подібних злочинів передбачена кримінальна відповідальність у вигляді довічного ув’язнення та позбавлення волі на строк до 15 років, з конфіскацією майна.
Стрілянина у Мукачевому. Фото: РБК.

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування та направила до суду обвинувальний акт стосовно 4 бійців ДУК "Правий сектор", які в липні 2015 року вчинили теракт у Мукачевому Закарпатської області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ГПУ.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 121, ч. 2 ст. 125, ч. 2 ст. 129, ч. 2 ст. 194, ст. 257, ч.ч. 2, 3 ст. 258, ч.ч. 1, 2 ст. 263, ч. 1 ст. 279; ч. 4 ст. 345 КК України. За вчинення цих злочинів передбачена кримінальна відповідальність у вигляді довічного ув’язнення та позбавлення волі на строк до 15 років, з конфіскацією майна. Ще стосовно п’яти підозрюваних членів банди, які оголошені у розшук, досудове розслідування триває.

Нагадаємо, конфлікт у Мукачевому 11 липня 2015 р. стався після того, як два десятки озброєних осіб у камуфляжній формі з написами "Правий сектор" і відповідними наклейками на автомобілях відвідали офіс народного депутата Михайла Ланя. Зустріч закінчилася перестрілкою. Повідомлялося, що постраждали 14 осіб, були загиблі.

Після цього бійці ПС зникли в горах. Щодо подій у Мукачевому відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації, - ред.) і ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, - ред.) КК України. 18 вересня 2015 р. тимчасова слідча комісія (ТСК) відзвітувала про розслідування подій у Мукачевому перед народними депутатами. У доповіді говорилося, що конфлікт значним чином було спровоковано діями місцевого керівництва МВС і СБУ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...