"Ми повинні жити як брати": Патріарх Філарет спантеличив неоднозначною заявою про українців та росіян

​Глава УПЦ КП разом з тим зазначив, що "брат не повинен поневолювати свого брата".

Патріарх Філарет. Фото:УНІАНПредстоятель УПЦ КП патріарх Філарет розповів, що спільного у росіян і українців. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню DW, передають Патріоти України.

"По-перше, ми належимо до сім'ї слов'янських народів. Це одне. Значить, це вже нас зближує. По-друге, ми протягом століть жили або як сусіди, або як одна держава. Тому ми зблизилися, ми брати. І тому повинні жити як брати", - сказав патріарх.

Проте, він зазначив, що "брат не повинен поневолювати свого брата". "Путін хоче повернути нас в рабство, в якому ми були. Усе стане на своє місце. Війна припиниться, вона не може бути вічно", - додав Філарет.

Предстоятель УПЦ КП каже, що Путін мріє повернути під свій вплив колишні держави соціалістичного табору, тобто, прибалтійські республіки, Польщі, Румунії, Болгарії. "Даремно він (Путін) мріє, тому що період імперій закінчився. Імперій вже в світі не буде. Ми живемо в глобальному світі, в якому імперій немає. І мріяти про те, щоб повернути період імперій - це марна справа", - сказав патріарх .

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...