"Ми приречені на перемогу. На жаль, це не буде бліцкриг", - Турчинов

Справжнім противником України є не підрозділи бойовиків на Донбасі, а збройні сили ядерної держави - РФ, що і доводиться враховувати.

Олександр Турчинов. Фото: РБК.

Останні події на фронті показали, що українська армія значно сильніше армійських корпусів "ДНР" та "ЛНР", стверджує в інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ" секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передають Патріоти України.

"При сьогоднішній розстановці сил нам вистачить місяця, щоб повністю очистити територію Донбасу. Але є одне питання: в разі початку такої визвольної операції скільки своїх дивізій виставить проти нас Росія? У цьому головна проблема", - сказав він.

"Справжнім противником України є не підрозділи бойовиків на Донбасі, а збройні сили ядерної держави - РФ", - підкреслив секретар РНБО. "Коли розраховуєш сили і засоби для проведення наступальних операцій, потрібно чітко розуміти, скільки сил і коштів у твого ворога. Ми постійно відстежуємо їх дії: щоденний завезення техніки, зброї, найманців і контрактників. Але у всіх цих що на окупованому Донбасі численних добре озброєних підрозділів головне завдання - в разі нашого настання протриматися кілька діб до підходу основних сил російської армії", - зазначив Турчинов.

За його словами, РФ створює потужні угруповання не тільки з боку окупованих територій, а по всьому периметру кордону з Україною. "Ми приречені на перемогу. На жаль, це не буде бліцкриг", - додав Турчинов.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...