"На данный момент Москва бой в Авдеевке проиграла", - військовий експерт

Нинішня ескалація є завершальною стадією комбінації, яку Москва розігрувала кілька останніх тижнів, щоб нав'язати свій сценарій виконання Мінських домовленостей.​

Авдіївка після обстрілів. Фото: Сегодня.

Президент Росії Володимир Путін намагався звинуватити Україну в загостренні ситуації на Донбасі, нав'язати свою версію країнам світу, однак замість цього звинувачення в агресії звернулися на саму РФ, заявив в Facebook нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"На данный момент Москва бой в Авдеевке проиграла. Как следует из сообщения нашего МИД, страны ОБСЕ (кроме РФ, понятно) возложили ответственность за эскалацию конфликта на Донбассе на Россию. В "Авдеевском пасьянсе", разыгрываемом Путиным, он сам и проиграл", – зазначив він.

На думку нардепа, нинішня ескалація є завершальною стадією комбінації, яку Москва розігрувала кілька останніх тижнів, щоб нав'язати свій сценарій виконання Мінських домовленостей. "На фоне политических пертурбаций в США и Европе мы наблюдали резкую активизацию пророссийских сил на Западе, пытавшихся возложить на Украину всю ответственность за "Минский тупик". В унисон им пели и наши "друзья Путина" – например, как не вспомнить заявление Виктора Медведчука, недавно обвинившего Киев в срыве "Минска", – розповів Тимчук.

На його думку, Росія хотіла вплинути на позицію президента США Дональда Трампа, який ще не визначився з політикою щодо України. "Путин пытается навязать свою повестку дня по Донбассу и европейцам, и Трампу, у которого пока нет четкой позиции по Украине. Кульминация – нынешняя резкая активизация российско-террористических войск на Донбассе (причем Авдеевка – это самый напряженный участок, но активизация наблюдается практически по всей линии фронта, кроме некоторых участков в Луганской обл.)", – продовжив депутат.

Він звернув увагу, що після початку потужних обстрілів і спроб наступати в зоні АТО ватажки "ДНР" відразу звинуватили в усьому Україну. "Было ясно, что вскоре подключится и сверхтяжелая артиллерия в лице Кремля для заключительного аккорда – спихивания всей ответственности на Украину и обвинения ее в срыве Минских договоренностей. Интересно, что в форсированном режиме почву для заключительных обвинений со стороны Москвы сегодня стали готовить и некоторые европейские СМИ – например, немецкие, принявшиеся обвинять Украину", – зазначив Тимчук.

При цьому він додав, що плани Кремля не виправдалися. "К счастью для нас, на дворе не 2014-й и даже не 2015 год, и в мире прекрасно понимают, кто истинный виновник кровопролития на Донбассе. Козни Кремля провалились. Означает ли это, что после этого Путин успокоится хотя бы на время? Боюсь, что нет – слишком преисполнена злобы и ненависти эта тварь", – резюмував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...