"На Донбасі багато патріотів, які розповідають про пересування техніки сепарів", - боєць АТО

Військовий розповів, що запеклі бої за Авдіївську промзону тісно пов'язані з тим, що у найближчих селах мешкає достатньо проукраїнськи налаштованих людей.

Промзона Авдіївки. Фото: donbass.ua.

На окупованому Донбасі є багато патріотів України, які розповідають українським військовим про пересування техніки бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР". Про це розповів боєць АТО Олексій Бережко, який брав участь в боях за донецький аеропорт в 2014-2015 роках в інтерв'ю ONLINE.UA, передають Патріоти України.

"Адже чому зараз на промзоні (Авдіївській промзоні - Ред.) такі сильні бої? Тому що наші окружну перекрили. І сепарам тепер логістично через села їздити доводиться. А там - багато патріотів, які розповідають про пересування техніки. І вони це прекрасно розуміють" , - говорить Бережко.

"Так само важливим стратегічно був і "Зеніт". Якби вони його зайняли - у них на прямому пострілі танків, гармат опинилися б всі термінали, всі будівлі аеропорту", - говорить Бережко. Варто зазначити, що позиція сил АТО "Зеніт" розташована на території колишнього зенітно-ракетного дивізіону, в декількох кілометрах від села Спартак Донецької області, недалеко від зруйнованого терміналу Донецького міжнародного аеропорту.

Позиція "Зеніт" в 2014-2015 роках стала фактично мішенню для бойовиків, в результаті чого була сильно зруйнована. Вона має стратегічне значення, оскільки звідти відкривається дорога до Авдіївки, Опитного і Пісків.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...