На Донбасі є російські війська, техніка та обладнання. Саме їх присутність створює конфлікт, - Волкер

Представник Держдепу наголосив, що Мінський процес не вирішує цю проблему, однак він є необхідним.

Курт Волкер. Фото:https://ukrainian.voanews.com

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер заявив, що для повернення Україною територій окупованого Донбасу потрібно вивести звідти російські війська. Про це Волкер заявив в інтерв'ю Дождю, передають Патріоти України.

Спецпредставник США, коментуючи свою зустріч із Сурковим, зазначив: "Я можу сказати, що у мене теж залишилося позитивне враження від нашої зустрічі. Це була серйозна і відверта розмова. У нас були деякі розбіжності. Все було чесно і відкрито.

Ми прийшли до єдиної думки про те, що статус-кво не принесе нічого доброго нікому. Це погано і для Росії, і для України, і для жителів Донбасу. Нам потрібно знайти вихід із цієї ситуації. Це перетворюється на трагедію для людей. Було вбито 10 000 осіб, мільйони людей були змушені покинути свої будинки, молоді російські солдати загинули на війні в Україні. Це абсолютно неприпустимо.

Ми домовилися про те, що знайдемо вихід із цієї ситуації. Ми також прийшли до єдиної думки про те, що тут велике значення має аспект безпеки, а також політичний аспект. Сьогодні Мінський процес не вирішує цю проблему. Безумовно, він необхідний і це дуже важливо. Зрештою, ми зможемо цим скористатися".

Він продовжив: "Але зараз нам потрібно підвищити рівень безпеки і забезпечити Україні такі умови, щоб вона могла захистити свою територію. Зараз вона не може цього зробити. Потрібно чітко розуміти, що на Донбасі є російські війська, в Донецькій і Луганській областях. Там є військова техніка та обладнання.

Проблема в тому, що присутність там військової техніки створює конфлікт. Згідно з офіційними доповідями ОБСЄ, більшість порушень режиму припинення вогню йде саме від російської сторони. Не всі, але більшість. Інтерес Росії дестабілізує обстановку.

Нам необхідно створити умови для реального припинення вогню. Я знаю, що Нормандська четвірка зараз також обговорює це питання і пропонує знову встановити режим припинення вогню. Це буде прекрасний перший крок до вирішення конфлікту".

"Врешті-решт, Росія визнає, що згідно з Мінськими домовленостями, ці території повинні бути повернуті Україні, вони знову повинні стати частиною України і не бути окупованою територією. Для того, щоб це сталося, потрібно вивести звідти російські війська і гарантувати людям безпеку, щоб вони відчували себе впевнено.

Якщо зараз вони відчувають себе вразливими, це саме те, над чим ми повинні працювати. Як ми можемо гарантувати безпеку і, таким чином, мати політичний процес, який дозволить нам добитися особливого статусу і дасть можливість провести вибори", - резюмував Волкер.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...