На межі великої війни: Донбас в очікуванні спускового гачка

Провокації терористів не припиняються.

Терористи Донбасу. Ілюстрація:ru.tsn.ua

Російсько-терористичні війська продовжують хвилеподібні обстріли сил АТО (фіксується від десятка до 50 порушень припинення вогню в добу), використовуючи стрілецьку зброю (в т.ч. великокаліберні кулемети), гранатомети, міномети 82-мм і 120-мм, зенітні установки і штатний озброєння бойових броньованих машин (ББМ). Але це все - лише промацування. Головна загроза - попереду. Про це пише Андрій Пітонов на сайті DonbassUa, передають Патріоти України.

Головне управління розвідки Міноборони України запевняє, що в районах Стаханова, Алчевська, Донецька, Дебальцеве, Докучаєвська і Молодіжного окупанти зосередили танки, САУ і РСЗВ "Град".

Військовий експерт Костянтин Машовець виступив з серйозним попередженням: "Думаю незабаром відбудеться" цинічне порушення мінських домовленостей ". Конкретно, в якому вигляді це буде - сказати не готовий ... Але за всією логікою подій, ми майже напередодні цієї" знаменної "події ... Це буде як спусковий гачок. З цього моменту події понесуться з небувалою швидкістю ".

Все йде до того, що якась із провокацій окупантів обернеться великою бідою. Поки вони просто промацують ЗСУ, смикаючи нескінченними обстрілами, рідкісними атаками, а також суспільство - вкиданням фейкових новин.

То армія "Правого сектора" з "Градами" і танками суне на Донецьк. То переодягнені українські воїни влаштовують обстріли (хоч насправді "маскарад" і самообстріл проводять самі окупанти).

Нещодавноі з'явилася дуже тривожна новина. На одному з сепаратистських сайтів з посиланням на якесь "джерело в силових структурах ДНР" виклали інформацію про те, що "в планах українських силовиків - підготовка терористичних актів на території ДНР з використанням диверсійно-розвідувальних груп". Мовляв, диверсії можливі поблизу адміністративних і військових об'єктів, а також у місцях масового скупчення людей.

Чогось подібного і слід було очікувати ... Мир окупантам не потрібен. І їх кремлівським ляльководам теж. І подібний теракт, влаштований ними і звалений на ЗСУ, може остаточно поховати і без того ледь живі Мінські домовленості.

І стати тим самим "спусковим гачком", який дасть початок новому витку конфлікту ... Дуже б хотілося, щоб цього не сталося.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...