На останні штани: Окупанти розібрали злітну смугу Багерівського аеродрому заради будівництва Керченського мосту (відео)

Колись стратегічний об'єкт, здатний приймати "Бурани", став місцем для проведення автоперегонів, а сьогодні злітна смуга майже повністю розібрана: плити, камені і пісок відвозять на будівництво моста через Керченську протоку.

Будівництво Керченського мосту. Фото: www.pravda.com.ua.

Злітну смугу військового Багеровського аеродрому під Керчю майже повністю розібрали, а матеріали вивезли для будівництва моста через Керченську протоку. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на керченський сайт kerch.com.

Від військового Багеровського аеродрому нічого не залишилося. Колись стратегічний об'єкт,здатний приймати "Бурани", став місцем для проведення автоперегонів, а сьогодні злітна смуга майже повністю розібрана: плити, камені і пісок відвозять на будівництво моста через Керченську протоку.

"З початком будівництва моста через Керченську протоку розбирати почали значно швидше:знімали плити, подрібнювали бетон на камені, вивозили пісок. Наразі на місці колишньої авіабазиабсолютно безлюдно. Викладене плитами полотно під'їзних доріг розламане важкими вантажівками. Із злітних смуг повністю відокремлений бетонний щит - залишилася лише подушка з каменю, щебеню і піску, яка вже заростає травою. Від численних споруд цього великого військовогооб'єкта майже нічого не залишилося", - йдеться в описі до відео.

Багеровський аеродром входив у програму розвитку малої авіації в Криму, затверджену в лютому 2011 року. За задумом Рескомтрансу, до 2015 року всі міста півострова мали з'єднати регулярними авіарейсами. Втілити в життя ці плани не вдалося.

Ще раніше, в 2006 році, кримська влада планували задіяти аеродром в Багеровому для розвитку Східного Криму як курортної зони. Оскільки злітна смуга аеродрому була розрахована на прийом "Буранів", Багеровому пророкували майбутнє пасажирського аеропорту під будь-які типи літака "Боїнг".
У травні 2012 року аеропорт продали місцевій приватній компанії, яка відразу взялася розбирати його на будівельні матеріали.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...