На ринку у Києві намагалися підірвати вибуховий пристрій (фотофакт)

Пристрій виявився саморобним, однак цілком міг вибухнути та травмувати людей.

Саморобний вибуховий пристрій. Фото: patrol.police.gov.ua.

В суботу, 12 березня, на ринку неподалік від станції метро Лісова невідомий чоловік жбурнув саморобний вибуховий пристрій в магазин дитячого одягу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу патрульної поліції.

Продавці та охоронці ринку побачили зловмисника близько 16:00. Він підпалив продовгуватий предмет, обмотаний чорною ізоляційною стрічкою, та кинув його в магазин. Однак пристрій відскочив та потрапив до ятки зі східними солодощами. Після цього чоловік зник з місця події, а пристрій - згас.

"Люди подзвонили на 102, і за 5 хвилин на місце прибув екіпаж патрульної поліції. Патрульні огородили місце довкола предмету і попросили людей відійти подалі. За викликом патрульних на місце прибули слідчо-оперативна група та працівники вибухотехнічного відділу", - розповіли у поліції.

За даними вибухотехніків, пристрій виявився саморобним, однак цілком міг вибухнути та травмувати людей. Його знешкодили та розібрали. За словами очевидців, зловмисником був молодик віком близько 25 років, одягнений в синю строкату кофтину з капюшоном. Правоохоронці закликають небайдужих людей, які бачили чоловіка з такими прикметами, повідомити про це на лінію 102.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...