На шляху до "Чебурнету"? Російські військові створили власний інтернет

Інфраструктура військового інтернету розгорнута на орендованій інфраструктурі «Ростелекому», частково на власній розподіленій інфраструктурі Міноборони, яка не під'єднана до Інтернету.

"Чебурнет". Ілюстрація: vata.dirty.ru.

Військовослужбовці Російської Федерації завершили розробку військового інтернету з офіційною назвою «Закритий сегмент передачі даних» (ЗСПД). Комунікаційна система не підключена до глобальної мережі Інтернет. Про це повідомляють російські ЗМІ, передають Патріоти України.

Усі військові комп'ютери захищені від несертифікованого підключення флешок та зовнішніх жорстких дисків. Всередині мережі існує електронний поштовий сервіс, завдяки якому є можливість обміну та передачі секретної інформації, навіть документів з грифом «Особливої важливості».

«Інфраструктура військового інтернету розгорнута на орендованій інфраструктурі «Ростелекому», частково на власній розподіленій інфраструктурі Міноборони, яка не під'єднана до Інтернету. У кожній військовій частині стоять сервери, які шифрують інформацію, розподіляють на пакети та передають далі. Доступ у серверні приміщення є обмеженим», – повідомив представник російського військового відомства.

Завершальні роботи були проведені в серпні цього року, наразі ЗСПД функціонує у повному форматі. Також планується розширення мережі. Це питання вирішать встановленням додаткових терміналів у військових частинах та закладах.

Аналогічно до глобальної Мережі у російському військовому інтернеті існують свої сайти. Основний ресурс мережі доступний за адресою mil.zs, де створено безліч доменів третього рівня (наприклад, domain.mil.zs). Комп’ютери працюють на операційній системі МСОС – мобільній системі Озброєних сил. Такі комп’ютери сертифіковані службою захисту державної таємниці.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...