На шляху Всеукраїнської хресної ходи знайшли вибухівку, - Геращенко

На місці виявлення вибухових пристроїв працюють вибухотехніки з використанням робота-сапера.

Робот-сапер шукає вибухівку. Фото: "Фейсбук".

За маршрутом слідування учасників "хресної хода" Української православної церкви Московського патріархату в Київській області знайдено дві закладки бойових гранат Ф-1 та димові шашки. Про це народний депутат із фракції "Народний фронт", позаштатний радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив на своїй сторінці у Facebook. Новину передають Патріоти України.

За інформацією Геращенка, на маршруті слідування "хресної ходи" виявлено закладки вибухових пристроїв. "Тільки що фахівцями-кінологами Національної поліції за допомогою службових собак біля узбіччя доріг по ходу проходження хресної ходи в Києво-Святошинському районі Київської області були виявлені два муляжі вибухових пристроїв і дві закладки бойових гранат із димовими шашками", - повідомив Геращенко.

Він відзначив, що "закладки бойових гранат типу Ф-1 були виявлені в 3-5 метрах від узбіччя, і у разі вибуху представляли реальну загрозу життю учасників хресної ходи". На місці виявлення вибухових пристроїв працюють вибухотехніки з використанням робота-сапера. Також Геращенко повідомив, що з метою запобігання можливому терористичному акту по ходу проходження представникам УПЦ МП запропоновано пересадити учасників "хресної ходи" на автобуси і прослідувати до місця богослужіння безпечним маршрутом.




Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...