На станції в Антарктиді п'яний російський полярник намагався ножем вбити колегу

Постраждалого чоловіка відвезли на лікування до Чилі, а винуватця конфлікту затримали вже в Росії.

Ілюстрація:Новое Время

На російській антарктичній станції Беллінсгаузен, яка розташована на острові Кінг-Джордж, сталася надзвичайна подія. Причому відбулася вона ще на початку жовтня, проте ЗМІ стало відомо про неї лише 22 жовтня. Тоді інженер Сергій Савицький намагався вбити зварника Олега Бєлогузова, завдавши йому кілька ножових поранень в районі грудей, передають Патріоти України.

За повідомленням ЗМІ, конфлікт спалахнув у їдальні. Замах не вдався - пораненого росіянина врятували в найближчій до місця інциденту лікарні - у Чилі. А Савицького затримали вже в Росії - після його прильоту в аеропорт Пулково в Санкт-Петербурзі. Йому висунули офіційне звинувачення в замаху на вбивство, а суд відправив чоловіка під домашній арешт.

Свою вину інженер на суді визнав. Привід для конфлікту на даний момент невідомий, проте в російських ЗМІ вже висунули версію про те, що бійка з ножем сталася в п'яному угарі полярників.

Джерело: Фонтанка

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...