"Награда нашла героя": У Парижі під час заворушень ультраправих, про які так радісно рапортують у Москві, підстрелили російського телепропагандиста

В Люка Леже влучила гумова куля. Судячи по знімку, журналіста поранило в підборіддя.

Заворушення у Парижі. Фото: 360tv.

У Франції під час протестів "жовтих жилетів" 1 грудня підстрелили кореспондента пропагандистського видання RT France Люка Леже, передають Патріоти України.

Всього ж щонайменше 65 людей постраждали в ході протестів в Парижі, серед них 11 поліцейських. Як уточнюють журналісти в Telegram-каналі, це сталося під час прямої трансляції з Парижа, де відбувалися зіткнення протестуючих з поліцією. За даними видання, в Леже влучила гумова куля. Судячи по знімку, журналіста поранило в підборіддя.

"Жовті жилети" знову почали страйкувати в Парижі. На вулицях видно дим, поліція оточила частину Єлисейських Полів. У минулі вихідні протести закінчилися безпорядками, постраждали знімальна група RT і стрінгер нашого відеоагентства Ruptly", – йдеться в повідомленні.

Глава телеканалу RT France Ксенія Федорова також написала в Twitter, що поліція приступила до розгону маніфестантів. "Наш журналіст Люка Леже поранений, зараз йому надають допомогу. Поки це все, що відомо. Ми ведемо трансляцію з Єлисейських полів, де прямо зараз поліція заблокувала частину протестуючих і застосувала сльозогінний газ", – написала вона.

Так, під час нової хвилі протестів у французькій столиці учасники акцій підпалили сміттєві баки. При цьому лідер руху "жовті жилети" Ерік Друє пообіцяв, що цей день стане "пам'ятним" для країни.

Прем'єр-міністр Франції повідомив про затримання 107 осіб під час протестів в Парижі. За словами Едуара Філіпа, всього в маніфістаціях беруть участь до 5,5 тис. осіб. У французькій столиці через демонстрації закриті сім станцій метро. Поліція застосовує світло-шумові гранати і водомети.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...