На телеканалі у США розповіли, як Facebook допоміг російському вторгненню до України (відео)

Російські оперативники інформаційної війни використали напрочуд успішну технологію, щоб прибрати українські голоси з соцмережі.

Ілюстрація:inosmi.ru

Російська пропаганда використовувала особливу технологію, щоб "прибрати українські голоси" з Facebook під час вторгнення в Україну. Про це повідомляється в сюжеті американського телеканалу MSNBC, передають Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

"Російські оперативники інформаційної війни використали напрочуд успішну технологію, щоб прибрати українські голоси з Facebook, і позбавити росіян конкуренції в інформаційному просторі під час вторгнення в сусідню державу", - сказано в повідомленні.

За інформацією ЗМІ, росіяни знаходили українських активістів, які захищали позицію України в російсько-українському конфлікті, переходили на їх повідомлення в Facebook і натискали "поскаржитися на повідомлення". Яким би не було це повідомлення, фото, вони стверджували, що це порнографія, або інша категорія повідомлень, які Facebook має усувати.

За державної підтримки Росії, такі скарги направлялися сотні разів проти кожного з повідомлень українських активістів, що призводило до заборони їх доступу до ресурсу.

"Таким чином, Facebook допомагав російському уряду заглушити голоси опозиції до Росії в той час, як Росія проводила вторгнення", - сказано в сюжеті.

Відзначається, що раніше засновник соцмережі Марк Цукерберг визнав, що даремно відкидав можливість використання Facebook мережі в політичних цілях протягом американських виборів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...