​На той час в Україні загинули тисячі людей через російську агресію: Як лобіювали спорудження Trump Tower у Москві - "бізнес набагато краще, ніж політика"

Бізнес Трампів мав потужно увірватись у підсанкційну Росію, ставши одним з головних його лобістів в Америці
Будівля Трампа в Москві мала називатися Trump World Tower Moscow. Фото: EPA (архів)

CNN опублікував лист компанії Trump Organization з умовами попередньої угоди по будівництву проекту Trump Tower в центрі Москви. Документ складається з 17 сторінок і датований жовтнем 2015 року, зазначають Патріоти України.

Будівля мала називатися Trump World Tower Moscow. Воно передбачало близько 250 люксових кооперативних квартир, 15 поверхів готельних номерів преміум-класу, а також приміщення для комерційної нерухомості та офісів.

Крім того, передбачалося будівництво фітнес-і спа-центру під брендом Іванки Трамп - дочки президента США Дональда Трампа.

Trump Organization повинна була взяти під свій контроль управління та утримання висотки. Потенційна вартість проекту в документі не вказується, при цьому в ньому сказано, що головною умовою будівництва є відмова від відповідальності Trump Organization за фінансування проекту.

Документ супроводжується копією електронного листа від американського бізнесмена російського походження Фелікса Сатера особистому адвокату Трампа Майклу Коену. За його словами, будівництво Trump World Tower Moscow дозволить "закріпити відносини між країнами, показавши всім, що комерція і бізнес набагато краще і більш корисні, ніж політика".

Сатер також зазначає, що "це має бути також і питанням Путіна, і ми допоможемо йому погодитися з цим".

В кінці серпня видання The Washington Post з посиланням на власні джерела повідомило, що компанія Трампа Trump Organization під час президентської кампанії в США активно обговорювала проект будівництва двох будинків Trump Tower в Москві. За інформацією видання, між інвесторами та компанією Трампа було підписано лист про наміри, але проект довелося згорнути в кінці січня 2016 року. Інвестори не отримали гарантій видачі російською владою необхідних дозволів.

Прізвища Сатера і Коена, а також українського парламентарія Андрія Артеменка фігурували в американській пресі в зв'язку з "планом зняття санкцій з РФ", який нібито передбачав виведення російських військ зі сходу України та проведення всеукраїнського референдуму, на який буде винесено питання про здачу Криму в оренду Росії на 50 або 100 років.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...