"Наддержава" двієчників: Рівень освіти росіян вразив соціологів

Мова йде навіть не про теорему Піфагора, котру французи прозвали "віслючим мостиком", непідсильну бовдурам. В державі "Армати" та падаючих "Прогресів" більше половини чотирма арифметичними діями не оволоділи.

Пересічні росіяни. Ілюстрація: ЖЖ.

Кожен п'ятий росіянин (20 відсотків) вважає, що у нього немає ніяких знань у фінансовій сфері. Про це свідчать результати моніторингу НДУ ВШЕ від жовтня 2016 року, присвяченого фінансовій грамотності, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

В останній раз така висока частка фінансово неграмотних росіян була зафіксована в грудні 2008 року (19 відсотків). На рівень «добре» свої фінансові знання в 2016 році оцінили 11 відсотків опитаних, ще 41 відсоток вважають свою фінансову грамотність задовільною. Про відмінні знання розповіли 2 відсотки опитаних.

Майже половина (45 відсотків) росіян вміють виконувати прикладні арифметичні операції і розбираються в простих і складних банківських відсотках. Це приблизно відповідає рівню Угорщини (45 відсотків) і Німеччини (47 відсотків).

Кожен десятий (9 відсотків) опитаний заявив, що підписує фінансові договори, не читаючи. Ще чверть (26 відсотків) підписують документи, прочитавши їх, але не розібравшись в суті.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...