"Надувні танки та літаки": The New York Times розповіла про нову зброю росіян

Мета обманок полягає в тому, щоб підірвати процес прийняття рішення противником: командири витрачають дорогоцінний час, перевіряючи, чи є нова мета реальною або це просто надувна приманка.

Надувний літак. Фото: The New York Times.

В арсеналі російської армії з'явилася нова зброя - надувна. Про це пише The New York Times, передають Патріоти України.

Олексій Комаров, військовий інженер, переконаний, що на війні в усі часи перемагала хитрість. Він контролює військові продажі в "Русбалі" - компанії з виробництва надувних конструкцій.

Ця компанія також постачає Міноборони РФ однією з найменш відомих військових загроз: арсеналом надувних танків, винищувачів і ракетних пускових установок, в тому числі літаків МіГ. "Ніхто ніколи не перемагає чесно", - говорить Комаров.

Мета обманок полягає в тому, щоб підірвати процес прийняття рішення противником: командири витрачають дорогоцінний час, перевіряючи, чи є нова мета реальною або це просто надувна приманка. "На заводі робітники таємно виготовляють трохи більше, ніж просто швейні машини. Вони штампують зелену тканину для м'якої сили: обманок, які виглядають реалістично з відстані приблизно 300 ярдів (270 м) і можуть з'являтися і зникати за лічені хвилини", - йдеться в статті .

Надувний танк Т-80, один зі стандартних продуктів компанії, важить майже 70 кг, коштує близько $16000, поміщається в дві речові сумки. Надувається приблизно за п'ять хвилин і так само швидко зникає.

Окремо продається пристрій, який залишає сліди гусениць на землі. "На війні немає ніяких джентльменських домовленостей. Ніхто не носить червону уніформу. Ніхто не встає, щоб отримати кулю. Або ти, або я, і перемагає той, у кого кращі трюки", - говорить директор "Русбала" Марія Опаріна.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...