Найбільші з часів "холодної війни": НАТО проведе у Європі масштабні військові навчання

У навчаннях візьмуть участь близько 45 тисяч військовослужбовців країн Альянсу, а також десятки кораблів і літаків, задіяних в навчаннях біля берегів Норвегії щодо відображення "імітованої загрози".

Ілюстрація:24 канал

Північноатлантичний альянс восени 2018 року проведе в Європі навчання Trident Juncture, найбільші з часів "холодної війни". Про це заявив командувач Корпусом морської піхоти США генерал Роберт Неллер на слуханнях у Палаті представників Конгресу США, повідомляють Патріоти України з посиланням на Громадське.

"У жовтні цього року пройдуть масштабні навчання НАТО, які стануть найбільшими з часів піку "холодної війни", - сказав командувач.

Він додав, що в навчаннях візьмуть участь близько 45 тисяч військовослужбовців країн НАТО, а також десятки кораблів і літаків, задіяних в навчаннях біля берегів Норвегії щодо відображення "імітованої загрози".

Навчання Trident Juncture проводяться раз на три роки. До останніх маневрів у 2015 році, в яких брали участь близько 36 тисяч військовослужбовців країн НАТО, приєдналася і Україна.

"Холодна війна" - глобальна геополітична, економічна та ідеологічна конфронтація між Радянським Союзом і його союзниками, з одного боку, і США, країнами Західної Європи та їх союзниками - з іншого, яка тривала з середини 1940-х до початку 1990-х років.

Раніше генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що світ може опинитися на межі нового витка гонки ядерних озброєнь через російську розробку нової ракети середньої дальності.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...