Найгарячіше було на Луганському напрямку, обстріл тривав 7 годин: Карта АТО на 24 липня

Основні бойові дії розгорнулися в Попаснянському районі (ділянка фронту Золоте - Троїцьке).

Обстріли терористів. Фото: uapress.info.

Найгарячіше минулої доби було на луганському напрямку, де бойові дії розгорнулися в Попаснянському районі поблизу Золотого та Троїцького. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на інформаційно-аналітичний центр РНБО України.

Найбільш гаряче вчора було на луганському напрямку. "Основні бойові дії розгорнулися в Попаснянському районі (ділянка фронту Золоте - Троїцьке). Відразу після другої години ночі противник почав масований мінометний обстріл наших позицій, який тривав безперервно 7 годин. Між 8 і 12 годинами, під прикриттям мінометного вогню, ворог пішов у пряму атаку на наші позиції, однак був відкинутий точним вогнем", - йдеться у повідомленні.

За словами речника адміністрації Президента України з питань АТО полковника Олександра Мотузяника, невдача не зупинила окупантів. "Вони залучили артилерійську підтримку, а також підтягнули до лінії фронту танки. Згодом, близько 14 і 16 годин НВФ ще двічі атакували наші опорні пункти. Обидва бойових зіткнення завершилися на нашу користь: ворог не пройшов", - зазначив він.

Зрештою, після 16:15 ворог припинив бойові дії на цьому напрямку, щоб підрахувати втрати. Всі атаки впродовж дня проходили з південно-східного напрямку (с. Калинове). Крім цього, ворог порушив режим тиші в Лопаскіно (район. Щастя), а також здійснив мінометний обстріл в Орєхового (район Бахмутськой траси).

Загалом на Луганському напрямку відбулося 3 бойових зіткнення і 15 ворожих обстрілів. Після першої години ночі окупанти почали потужний артилерійський обстріл українських позицій відразу на двох напрямках на Донеччині - в Авдіївці та Опитному. Трохи пізніше, вже після сходу сонця, ворог активізувався на північ від - поблизу с. Новоселівка Друга, де працювали 120-мм міномети.

До вечора, після 19 годин, бойові дії велися на Світлодарській дузі і в Авдіївській промзоні. Противник застосовував БМП і 82-мм міномети, українські війська відкривали вогонь у відповідь. Крім цього, ворог кілька разів порушив редіме тиші в Троїцькому, в горлівської агломерації, на позиції "Шахта Бутівка". У Зайцевому і Пісках вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, в тому числі 10 - з важкого озброєння. На Маріупольському напрямку неспокійна обстановка зберігається по всьому фронту. "Зокрема, в Мар'їнці між 19 і 21 годинами відбулося 2 бойових зіткнення сил АТО з противником. Обидва напади успішно відбиті. Окупанти щедро використовують важке озброєння - міномети і танки. Найбільш потужні обстріли відбулися в Красногорівці, Старогнатівці, Чермалик та на ділянці фронту Гнутове - Широкино. В основному це відбувалося в темну пору доби", - повідомив Мотузяник.

Відразу в декількох місцях - в Красногорівці, Мар'їнці та Широкиному наші війська обстрілювали ворожі снайпери. Всього вчора на Маріупольському напрямку було 2 бойових зіткнення, 38 обстрілів, в тому числі 15 - з важкого озброєння.

Упродовж минулої доби противник вів активну повітряну розвідку з використанням БПЛА. Зокрема, на Донецькому напрямку ворог застосував 5 безпілотників. Через погану взаємодію, один з них був збитий бойовиками зі складу так званої "7-ї бригади".


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...