"Нам важливо прибрати звідти 1200 росіян, але зробити це обережно", - генерал про виведення військ РФ з Придністров'я через український "зелений коридор"

Зброю краще було б запакувати і переслати окремим ешелоном, без військових.

Ігор Романенко. Фото:www.volynpost.com.

Ризики під час виведення російських військ з Придністров'я через "зелений коридор" на території України можуть бути зведені до мінімуму. Про це розповів екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

"Російські війська у Придністров'ї перебувають у нас на кордоні, і якщо вони будуть прибрані звідти, з південного заходу, то в цілому Україна може виграти в цьому. Все питання в тому, яким чином здійснити це виведення", - сказав генерал. За його словами, багато чого буде залежати від організації коридору, спеціального супроводу та іншого. "Все питання в тому, як буде підготовлений і супроводжений такий коридор. Хоча у багатьох наших військовослужбовців, особливо тих, хто був під Іловайськом, може виникнути бажання влаштувати їм такий же коридор. Але це емоції", - зауважив Романенко.

Відповідаючи на питання, як на практиці може бути здійснено виведення військ, генерал пояснив: "Можна запускати, наприклад, по сто осіб по черзі і робити відповідний супровід. Зброя окремо, військовослужбовці - окремо. Дуже важливі умови. Зброю можна запакувати і переслати окремим ешелоном". "Нам важливо прибрати звідти 1200 російських військових, але зробити це так, щоб ризики з боку росіян не були реалізовані, тому що вірити їм ні в чому не можна", - наголосив він. 6 листопада низка молдавських ЗМІ повідомила про те, що Україна готова надати "зелений коридор" для виведення російського контингенту й озброєння з населеного пункту Кобань, розташованого на території невизнаного Придністров'я.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...