Напруження у Станиці Луганській: Прес-офіцер сектору "Луганськ" пояснив, чому наразі відведення військ неможливе

Україна погодиться на відведення військ з передової тільки за умови повного припинення обстрілів, а у Станиці Луганській окупанти напередодні вели вогонь з танкових і протитанкових гранатометів, зенітної установки і стрілецької зброї.

Ілюстрація:www.rbc.ua

Говорити про розведення військ у Станиці Луганській, поки що зарано. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна повідомив прес-офіцер сектору "Луганськ", передають Патріоти України.

"Відповідно до визначених пунктів мінських домовленостей, на даній ділянці (Станиця-Луганська, - ред.) не повинно бути зафіксовано жодного обстрілу протягом 7 діб. А в Станиці Луганській, наприклад, за минулу добу було два обстріли. Перший обстріл був о 12:40, а другий був майже о 1:00 ночі. Противник відкрив вогонь з танкових і протитанкових гранатометів, зенітної установки і стрілецької зброї. Вогонь вівся з гори Князя Ігоря", – розповів Шевченко.

Бойовики не хочуть залишати облаштовані опорні пункти в Станиці Луганській, розповів начальник управління зв'язків з громадськістю ЗСУ Богдан Сеник.

"З приводу Золотого ми підтверджуємо, дійсно, вчора був факт відведення. Що стосується Станиці Луганської та Петровського, то кожен день фіксуються обстріли. Відповідно до рамкової угоди, протягом 7 днів повинно бути чітке, стійке дотримання "режиму тиші", чого зараз не відбувається .

... Ви знаєте, ОРДО і ОРЛО не є сторонами розведення сил і засобів від лінії зіткнення, і бойовики не виконують визначених у даних населених пунктах заходів з відведення сил і засобів від лінії зіткнення. Оскільки тут є акцент, вони змушені залишити панівні висоти, це в районі Станиці Луганської, де облаштовані опорні пункти, це їм невигідно, і це є причиною постійних провокацій і обстрілів позицій ЗСУ", - говорить Сеник.

Як відомо, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі. Згідно з рамковим рішенням про розведення сил і засобів, СММ ОБСЄ здійснює "на постійній основі моніторинг та верифікацію процесу розведення сил і засобів на узгоджених ділянках розведення".

Означені три зони безпеки площею не менше 2 на 2 кв. км будуть створені в районі населених пунктів Золоте, Петровське та Станиця Луганська. Дія угоди може бути поширена і на інші ділянки фронту, однак вони будуть визначені в результаті подальших консультацій.

У "ДНР" заявили, що вже підготували план з розведення сторін у Петровському і почнуть відведення сил і засобів в районі села Петровське 1 жовтня в 11:00. Однак на сьогоднішній день обстріли тривають.

Україна, у свою чергу, погодиться на відведення військ з передової тільки за умови повного припинення обстрілів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...