"Наши автомобили, в которые вложены сотни тысяч гривен, должны сгнить на штрафплощадках?": Волонтери обурилися несподіваним рішенням Міноборони

Міністерство оборони України прийняло рішення вилучати всі "волонтерські" машини, які купувалися за рахунок благодійної допомоги і були передані у війська або використовувалися для поїздок на фронт, щоб поставити їх на облік.

Ілюстрація:Військова панорама

Після 11 грудня всі "волонтерські" машини, які купувалися за рахунок благодійної допомоги і були передані у війська або використовувалися для поїздок на фронт, вилучатимуть. Відповідне рішення прийнято Міністерством оборони України. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

У роз'ясненні відомства зазначено, що велика кількість транспортних засобів, які були передані до підрозділів з початку АТО, повинні поставити на облік.

"У зв'язку з цим автомобілі, які досі використовуються в районі проведення антитерористичної операції без відповідних документів, можуть бути затримані співробітниками ВСП. Транспортні засоби будуть передаватися командирам військових частин відразу ж після пред'явлення документів, що засвідчують постановку на облік автомобіля", - зазначено на сайті Міноборони.

Всі ці заходи вживають для уникнення використання зазначеного транспорту сторонніми особами або не за призначенням.

"Крім цього, постановка на облік зазначених авто дозволить ремонтувати і заправляти їх за рахунок оборонного відомства", - повідомляють у МО.

Тим часом волонтер Юрій Касьянов пише в своєму Facebook: про те, що буде після 11 грудня, не знає ніхто:

"Сотни машин, которые используются для разведки, подвоза БК, вывоза раненых, окажутся вне закона. Замены им нет. В лучшем случае наша доблестная ВСП их как-то там "опишет" и будет ревностно следить, чтобы они не выезжали за пределы зоны АТО", - зауважив він.

За словами Касьянова, тільки у його безпілотної групи - три таких автомобіля, переобладнаних в носії БПЛА.

"На них мы ездим на фронт. На них же ездят воевать наши подопечные - военные-беспилотчики. Но теперь, оказывается, "малина кончилась", войны нет, беспилотная разведка не нужна, и наши автомобили, в которые вложены сотни тысяч гривен, должны сгнить на штрафплощадках", - пише Касьянов.

Волонтер пропонує владі терміново прийняти зрозумілий закон, що легалізував би всі машини, ввезені для фронту.

"Прошу уважаемых депутатов посодействовать - Антон Геращенко, Егор Соболев, Igor Lutsenko, Андрей Тетерук (Тетерук Андрій), Семенченко Семен Игоревич, Сергей Высоцкий (Sergey Vysotsky) и все, все, все", - резюмував Касьянов.

Тетяна Демченко запевняє, що не віддасть машину.

"Муж годами собирал деньги на квартиру. Когда это началось, пошел добровольцем на войну, купил на свою заначку у волонтеров тэчик, сам раскрасил, обустроил и ездил с летной группой на нем на передок. Когда просят - возит "что надо куда надо", и за свои деньги чинит после поездок. Никто ни копейки не дал. Какого хрена я должна отдавать такой кусок семейного бюджета? Кто нашей семье вернет все эти деньги за два года?"- заявила жінка.

Геннадій Акулов пропонує радикальні методи: "вийти один раз на пару годин, написати "маленький закон "для їх всіх"

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...