Наслідки невдалого перевороту: "Події в Туреччині посилять радикалізацію ісламського світу" - Піонтковський

Причиною ж поразки бунтівників є розкол в армії, тому що рушійною силою невдалого перевороту були молодші офіцери, які не бажають ісламізації країни, яких не підтримало старше військове керівництво, пояснив політолог.

Андрій Піонтковський. Фото:ukr.obozrevatel.com

У своєму інтерв'ю блогеру Саші Сотнику політолог Андрій Піонтковський заявив, що події в Туреччині були останньою відчайдушною спробою врятувати Туреччину від ісламістської диктатури. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Reply.ua.

Також політолог заявив, що в Туреччині тривалий час існувала і розвивалася світськапрогресивна держава, основи якої були закладені ще Мустафою Кемалем Ататюрком.

"Однак, починаючи з середини 1990-х, партія Ердогана почала руйнувати спадщину великого турецького лідера, спираючись перш за все на відстале село", - зазначив Піонтковський. Світське турецьке суспільство стало руйнуватися, але своєрідним його гарантом продовжувала залишатися армія.

Причиною ж поразки бунтівників минулої ночі є розкол в армії, тому що рушійною силою невдалого перевороту були молодші офіцери, які не бажають ісламізації країни, яких не підтримало старше військове керівництво.

Також політолог додав, що перемога "модерну" над ісламським середньовіччям могла стати великим імпульсом для всіх інших прогресивних сил, які ще залишилися в мусульманському світі. "Події в Туреччині посилять радикалізацію ісламського світу", - підкреслив Піонтковський.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...