Натяк "краще поганий мир, ніж хороша війна": Експерт вказав на небезпечну зміну тактики бойовиків на Донбасі

Намагаються влаштувати паніку серед місцевого населення і підвищити напруженість в українському суспільстві.
Олег Жданов. Фото: Громадське.

З недавніх пір проросійські бойовики так званих "ДНР" і "ЛНР" почали активно обстрілювати не тільки позиції сил АТО, але і житлові райони прифронтових міст. Таким чином вони намагаються влаштувати паніку серед місцевого населення і підвищити напруженість в українському суспільстві. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов для видання Обозреватель, передають Патріоти України.

Експерт зазначив, що з початку 2017 року Україна втратила приблизно 100 чоловік вбитими. Бойовики обстрілювали переважно позиції військових. При цьому, говорить Жданов, керівництво країни забороняє першими відкривати вогонь.

"Значить що потрібно робити? Міняти тактику, щоб розворушити обстрілювану сторону. Вони переносять вогонь на житлові будинки, об'єкти соціальної інфраструктури, підвищуючи тим самим соціальну напруженість у суспільстві і розгойдуючи суспільство під протести за принципом "краще поганий мир, ніж хороша війна", — каже Жданов.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...