НАТО все ближче до російського кордону: До Естонії прибув британський батальйон (фото)

Один з чотирьох батальйонів союзників Альянсу, розміщених в країнах Балтії і Польщі, розмістився у місті Тапа на місцевій базі естонської армії.

Британський батальйон сил НАТО прибув до Естонії. Фото:http://www.bbc.com/russian/

В естонському містечку Тапа в сотні кілометрах від російського кордону в четвер урочисто відзначили прибуття британського батальйону на місцеву базу естонської армії. Про це пише BBC, зазначають Патріоти України.

800 британських і 200 французьких військовослужбовців розміщені в Тапа в рамках зміцнення "російського" флангу НАТО. Це один з чотирьох батальйонів союзників, розміщених в країнах Балтії і Польщі.

У промовах на церемонії і президент Естонії Керсті Кальюлайд, і міністри оборони Естонії і Британії Маргус Цахкна і Майкл Феллон говорили, що поява британського та інших батальйонів на території східноєвропейських членів НАТО послужить зміцненню почуття єдності всередині альянсу і його безпеки.

"Це найбільший за багато років британський підрозділ, розміщений в Східній Європі, і його відправка демонструє, що ми вірні НАТО - ми очолюємо підрозділ тут, в Естонії, - сказав Майкл Феллон. - А крім того, це показує , що, хоч ми і виходимо з Євросоюзу, ми продовжуємо піклуватися про безпеку на європейському континенті".

Міністр оборони Естонії Маргус Цахкна заявив на прес-конференції після церемонії і параду, що рішення про розміщення чотирьох батальйонів на східному фланзі альянс прийняв "в результаті агресивних дій Росії в Україні".

За задумом керівництва НАТО і країн Балтії, чотири батальйони в Естонії, Латвії, Литві та Польщі, не представляючи з себе великої військової сили, проте повинні захистити, наприклад, від збройних конфліктів за участю військових без відзнак, як це було під час анексії Криму.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...