Нацбюро Інтерполу могло сприяти Януковичу і Ко в уникненні відповідальності, - Матіос

За словами Матіоса, представники відомства могли допомогти соратникам екс-президента Януковича сховатися від слідства.

Анатолій Матіос. Фото: РБК.

ГПУ і група військової прокуратури, яка розслідує кримінальні провадження на найближчому тижні дасть процесуальну оцінку ймовірної причетності окремих посадових осіб Нацбюро Інтерполу в Україні у співучасті чи сприянні членам злочинної організації Клименка-Курченка, Арбузова і Януковича в уникненні ними кримінальної відповідальності. Про це в ефірі телеканалу "112. Україна" ввечері 22 жовтня заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передають Патріоти України.

"Я про це заявляю офіційно.... Не може бути, коли Україна має "танцювати" від волі трьох-чотирьох осіб і не спромогтися виконати норми оголошення в розшук тих чи інших осіб", - зазначив він. "Чим динамічніше ми наближаємося до спрямування обвинувальних актів до суду і на заочне засудження представників і членів злочинної організації Януковича, Курченка, Азарова, Арбузова, всіх інших, у т.ч. і Клименка, тим більше витрачається шалений медійний ресурс на створення негативного образу органу розслідування. У нас є достеменні дані, які мають документальне підтвердження, що кошти, які награбовані в Україні, зокрема з боку Клименка, спрямовані через певних людей до багатьох інформаційних агенцій в Україні для забезпечення "місячника дискредитації" Генпрокуратури, зокрема підрозділів, які розслідують справи проти високопосадовців", - заявив Матіос.

За його словами, йдеться про суми близько 20 тис. доларів на місяць. "Цьому буде дано процесуальну оцінку, оскільки фінансування за рахунок співучасті членів злочинної організації - ст.256 КК - є досить важкою за покаранням", - додав Матіос.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...