Назад у "совок": Росія повертається в часи СРСР - Gazeta Wyborcza

У польському виданні наголошують, що СРСР помер 25 років тому. Але імперія не вмерла, вона в черговий раз у своїй історії переродилася.

Ілюстрація:112 Україна

Наразі політика та рівень розвитку Росії стають подібними до часів Радянського Союзу. Про це йдеться у статті польського видання Gazeta Wyborcza, інформують Патріоти України.

У відомстві нагадали, що Радянський Союз почав своє існування у 1922 році, коли захоплені більшовиками Росія, Україна, Білорусь та Закавказька Федерація уклали союзний договір. Попри це, держава проіснувала всього 69 років.

"Рівно стільки ж під кінець його існування, згідно з офіційними даними, тривало і життя середньостатистичного жителя імперії. Але вона, як і її мешканці, вже у віці 60 років була на пенсії", - наголошують у виданні.

Коли СРСР очолив Леонід Брежнєв, у державі почався період застою, СРСР почав втрачати свою могутність, а його лідери вмирали один за одним. Врятувати імперію не вдалося навіть Горбачову, який розпочав період "перебудови". В результаті, ані Горбачов, ані КДБ не змогли відродити могутність СРСР, в результаті чого він розпався.

Попри це, навіть через стільки років, більше половини росіян не згодні з тим, що СРСР розпався в результаті неефективної економіки, закритості, великих витрат на армію і "власного маразму". За даними опитування "Левада Центру", це визнають лише 14% громадян Росії.

"Після війни з Грузією, після анексії Криму наші сусіди, підгодовані ефектними телевізійними картинками з масштабними бомбардуваннями в Сирії, розуміють, що "велика держава "відродилася, вона знову існує. Так, СРСР помер 25 років тому. Але імперія не вмерла, вона в черговий раз у своїй історії переродилася", - підсумували у виданні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...