НБУ визнав неплатоспроможним ще один комерційний банк

Це вже третій банк, який у 2017 році НБУ відніс до категорії неплатоспроможних.

"Фортуна-банк" зійшов з дистанції. Фото: Iamir.info.

Комерційний "Фортуна-банк" віднесений до категорії неплатоспроможних. Відповідне рішення Нацбанк ухвалив учора, 26 січня, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

У першій половині 2016-го Нацбанк провів діагностику банків, що входять до другої двадцятки фінустанов за капіталом. Працівники НБУ констатували, що "Фортуна-банк" повинен був збільшити свій капітал до 1 січня 2017-го. Власники банку погодилися на це, розробили план вливань коштів.

"Протягом 2016 року керівництво та власник істотної участі банку вживали заходи для виконання вимог з докапіталізації. Зокрема, шляхом погашення кредитів позичальників - пов'язаних осіб, спрямування коштів субординованого боргу в основний капітал банку. Однак, здійснені керівництвом АТ "Фортуна-банк" та власником істотної участі цього банку заходи щодо його докапіталізації були недостатніми для забезпечення позитивного значення регулятивного капіталу станом на 1 січня 2017 року. Ураховуючи вищенаведене, правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення АТ "Фортуна-банк" до категорії неплатоспроможних", - пояснили в НБУ.

Регулятор констатує, що 91% (2167 осіб) усіх вкладників "Фортуна-банку" отримають свої вклади в повному обсязі, позаяк їхній розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої ФГВФО. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів в обсязі близько 96 млн грн. Нагадаємо, це вже третій банк, який у 2017 році НБУ відніс до категорії неплатоспроможних. Перед цим були "Платинум банк" та "Народний капітал". А на початку лютого офіційне рішення про самоліквідацію має ухвалити "Фінбанк".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...