Не без погроз: Перевізники заблокували на 2 години трасу Київ – Чоп під Свалявою (фото, відео)

Учасники блокади перекрили рух трасою у відповідь на те, що у Росії заблокували їхніх закарпатських колег.

На Закарпатті відбулася акція протесту перевізників. Фото:http://www.mukachevo.net/

Ця акція на перший погляд не має нічого спільного з блокадою російських вантажівок патріотичними організаціями, яка стартувала на Закарпатті у четвер, 11 лютого. Але насправді, є її наслідком. У всякому разі так пояснюють свої дії ті, хто заблокував близько 12:30 понеділка, 15 лютого міжнародну трасу Київ – Чоп в районі села Сусково, що під Свалявою. Про це пише закарпатське видання mukachevo.net, інформують Патріоти України.

Це зробили місцеві жителі, перевізники, їхні рідні та власники підприємств, які займаються міжнародними перевезеннями. Загалом у блокуванні взяли участь близько 70-чоловік. Люди ходили по пішохідному переходу, блокуючи рух. Обочини заблокували власними автівками – і легковими, і вантажівками.

Як пояснили учасники блокади, вони перекрили рух трасою у відповідь на те, що у Росії заблокували їхніх закарпатських колег. А це відповідно було зроблено у відповідь на блокаду в Україні російських вантажівок, яка стартувала 11 лютого із Закарпаття, і вже охопила 11 областей України. Ось така вийшла ланцюгова реакція.

Далекобійники вимагають українську владу втрутитися у ситуацію та розблокувати рух українських вантажівок через Росію (переважно у Казахстан і назад).

Ці вимоги ставлять закарпатські перевізники, які самоорганізувалися, схоже, доволі стихійно. У всякому разі журналісти видання не змогли на місці подій сконтактувати з бодай якимось координатором чи речником протестувальників. Свої дії перевізники координують через соціальні мережі. Найбільше серед протестувальників – перевізників із відомого саме за цією професією на Закарпатті села Заріччя.

Близько 14:30 синхронно з початком зливи міжнародна траса була розблокована після того, як на місце подій прибули силовики – СБУ, поліція. Водночас, блокувальними наголосили, що дають час до вечора вівторка, 16 лютого, і якщо їх не почують і влада не почне вирішувати проблему, тоді будуть блокувати рух транспорту надалі.

Поки траса була заблокована потік транспорту поліція перенаправляла безпосередньо через Сваляву на с.Драчино та с.Пасіка.

Як відомо, вже 5 день триває блокада російських вантажівок в Україні, яка охопила вже 11 областей. Але станом на понеділок, 15 лютого, російські вантажівки вже не прямують через Україну.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...