"Не дивилася, але засуджую": Поклонська заявила, що в РФ прихожан за перегляд фільму на півроку відлучили від причастя

За словами Поклонської, фільм "Матильда" не будуть дивитися люди, "які поважають свою історію, заповіти предків і віру".

Поклонська фільм не бачила, але вже засуджує. Фото: соцмережі.

Прихожан, які нібито були присутні на закритих показах фільму "Матильда" режисера Олексія Учителя, відлучили від святого причастя на шість місяців. Про це повідомляє депутат Держдуми Росії Наталія Поклонська, передають Патріоти України із посиланням на РБК.

Вона запевнила, що церква визнає фільм "хулою на дух святий". При цьому режисер фільму стверджує, що закриті покази "Матильди" не організовувалися і інформація про це "брехня". "Робочу версію фільму ніхто крім представників влади не дивився. Сам фільм ще не готовий. Робочий матеріал ми також, звичайно, показували митрополиту Іларіону, так як він один з великих керівників РПЦ. Більше нікому", - заявив режисер Олексій Учитель.

За словами Поклонської, фільм не будуть дивитися люди, "які поважають свою історію, заповіти предків і віру". "Я не маю на увазі представників влади, які для виконання своїх посадових обов'язків, або володіючи спеціальними знаннями, змушені знайомитися з такими матеріалами", - додала Поклонська. Також питання щодо фільму "Матильда" порушували на "Прямій лінії" з президентом РФ Володимиром Путіним, де дали слово режисеру картини.

За словами Учителя, весь "абсурд" полягає в тому, що депутат Держдуми Наталія Поклонська намагається заборонити показ фільму, який вона не дивилася. Він впевнений, що усі перевірки пов’язані зі ставленням Поклонської до Миколи II. Режисер додав, що перед тим, як ініціювати перевірку фільму, Поклонській варто було б проконсультуватися з комітетом Держдуми з культури. Пізніше він заявив, що готовий організувати показ "Матильди" для депутатів. Вихід фільму "Матильда" на екрани запланований на осінь 2017 року.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...