"Не грійтеся на наших кишенях!": Представники профспілок під НКРЕКП провели акцію протесту проти абонплати за газ (фото)

Організатори акції також вимагали від НКРЕКП зупинити зростання тарифів в Україні.

Протест профспілок. Фото:https://www.rbc.ua

Більше тисячі представників профспілкових організацій і активістів з різних регіонів країни вийшли на акцію "Профспілковий наступ" до будівлі Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг з вимогою не вводити абонплату за газ. Про це повідомляє РБК Україна, передають Патріоти України.

Профспілки вимагають від НКРЕКП не приймати на черговому засіданні постанову про введення абонплати за газ.

"Сьогодні НКРЕКП намагається прийняти чергове грабіжницьке рішення - ввести абонплату за газ. Це несправедливе рішення: ті, у кого є тільки газова плита, будуть платити більше, ніж зараз. Ми будемо платити за газ навіть тоді, коли ним не користуємося - поїхали на місяць на дачу, а за газ в квартирі змушені будемо заплатити. Ми вимагаємо не приймати цю постанову", - заявив співорганізатор акції Олександр Кухарчук, член ради Всеукраїнської профспілки трудящих.

Організатори також вимагали від НКРЕКП зупинити зростання тарифів в Україні.

"За рік тарифи на комунальні послуги зросли непомірно: гаряча вода і опалення подорожчали вдвічі, електроенергія - більш ніж на половину, водопостачання більш ніж на третину! В Україні енергоємність послуг у 3-5 разів вище, ніж в європейських країнах. А все тому, що ніхто не займається модернізацією", - заявив Сергій Павленко, голова Федерації незалежних профспілок України.

Як відомо, сьогодні відбувалося засідання НКРЕКП, на якому розглядалося питання введення обов'язкової абонентської плати за газ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...