Не ядерний гриб: З'явилися фото незвичного явища у небі над Миколаєвом

Природне явище характеризується розтіканням обледенілої частини хмари врізнобіч із формуванням величезного "ковадла" над верхньою її частиною.

Фото: FacebookУ Миколаєві помітили хмару у формі величезного гриба. Фотографіями поділився місцевий житель Денис Сісін. "У будь-якому випадку це красиво", - підписав він знімки на своїй сторінці у Facebook, інформують Патріоти України.

Також Денис додав трохи "ботаніки": природне явище називається Cumulonimbus incus і характеризується розтіканням обледенілої частини хмари врізнобіч із формуванням величезного "ковадла" над верхньою її частиною.

Купчасто-дощова хмара на своїй вершині може мати мінливу округлу крижану "шапочку", яка є ознакою сильних висхідних потоків при високій вологості повітря, що ведуть до грозових штормів.

Користувачі здивувалися його глибоким знанням атмосферних явищ. "Я спочатку подумав, що ти на ядерному полігоні вже фоткаєш, дивлячись на "грибки", а воно - ковадло", - зазначив Віталій Хоменко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...