Не хочуть сплачувати штраф: далекобійники заблокували трасу Київ-Одеса

​Водії своїми вантажівками перекрили дорогу, виступаючи проти обов'язкового вагового контролю.

Далекобійники перекрили трасу "Київ-Одеса. Фото:wz.lviv.uaЗа словами далекобійників, вони не бажають проходити ваговий контроль через те, що багато авто перевантажені і їм доведеться сплатити штраф за зайву вагу. З цієї причини на трасі, яка веде на Одесу утворився гігантський затор. Про це пише Диалог, інформують Патріоти України.

На закиди патрульної поліції водії фур лише виправдовувалися, що не знали про недавнє введення в дію вагового контролю для вантажних автомобілів. Тому й була узята зайва вага, за яку потрібно доплатити.

Нагадаємо, спільними діями Державна служба України з безпеки на транспорті, Укравтодор та Національної Поліції почали роботу по цілодобовому габаритно-вагового контролю вантажних автомобілів, які слідують по дорогах загального користування.

Згідно з інформацією прес-служби Мінінфраструктури, мобільні габаритно-вагові комплекси вже встановлені на всіх шляхах проходження автотранспорту у напрямку до морським портам і терміналів.

Цей захід є вимушеним, оскільки необхідно захистити дорожнє полотно від перевантажень, що в свою чергу позначається на появі ям.

Згідно статистики Мінінфраструктури, більше 30% вантажних авто слідують по укарінскім дорогах з перевищенням допустимої ваги.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...