Не лише терористи ОРДЛО: В Україні виявили прихильників ще однієї злочинної групи

Парламентська делегація Туреччини з цього приводу вже провела переговори у Верховній Раді України.

Ілюстрація:Високий Замок

Турецькі представники заявили, що в Україні було засновано низку шкіл під керівництвом прихильників проповідника Фетхуллаха Гюлена FETÖ. Про це заявив голова комітету з національної оборони парламенту Туреччини Юсуф Беязіт під час зустрічі з головою парламентської групи дружби Україна – Туреччина у Верховній Раді Борисом Тарасюком. Про це пишуть турецькі ЗМІ, передають Патріоти України.

При цьому Беязіт нагадав про криваву спробу перевороту 15 липня 2016 року в Туреччині, яка була здійснена, на думку місцевої влади саме прихильниками Гюлена. Тому голова комітету наголосив, що "прихильники Гюлена становлять велику загрозу для всіх країн, де проводять діяльність".

"Ми вдячні владі України за позитивну реакцію на вимоги Анкари щодо екстрадиції і тимчасовий арешт прихильників Гюлена. Очікуємо від українських парламентарів підтримки з питання закриття шкіл і структур терористичного течії", – заявив представник Туреччини.

Як відомо, у ніч на 16 липня 2016 року в Стамбулі відбулася спроба захоплення влади. Переворот намагалися здійснити військові, однак їхнє повстання придушили. Під час цієї спроби перевороту загинуло загалом 265 осіб і майже півтори тисячі зазнали поранень.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що переворот був задуманий прибічниками мільярдера та духовного лідера Фетхуллаха Гюлена. Сам Гюлен перебуває вже протягом 20 років у добровільному вигнанні в США.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...