"Не може виграти ані полководець, ані президент": Голова УГКЦ сказав, за яких умов Україна переможе у війні з Росією

За словами Святослава Шевчука, війна є бідою №1 для України й не дозволяє країні успішно розвиватися:
Блаженніший Святослав (Шевчук). Фото: соцмережі.

Війна з росіянами та найманцями завершиться перемогою тільки тоді, коли українці припинять жити так, ніби війни нема. Про це заявив голова Української греко-католицької церкви, архієпископ Святослав Шевчук, передають Патріоти України із посиланням на його прес-службу.

"Війну не може виграти ні полководець, ні президент, ні навіть певна військова частина. Війну може виграти тільки народ. Якщо ми всі, як народ, зрозуміємо, що наша держава перебуває в стані війни, якщо ми не намагатимемося перекласти відповідальність за війну на чужі плечі, якщо ми не тікатимемо від цієї страшної дійсності і не житимемо так, ніби війни нема, тоді ми переможемо", - наголосив він.

Окрім того, за словами патріарха, війна є бідою №1 для України й не дозволяє країні успішно розвиватися: "Війна - це біда номер один у нашому домі. Це щось, що не дає нам можливості вільно рухатися вперед. Сьогодні український народ дуже зранений. Гадаю, що наслідки цієї війни ще не вповні проявилися. За даними міжнародного Червоного хреста і також за нашими даними, на окупованих територіях гуманітарна ситуація втричі погіршилася, порівняно з кількома попередніми роками. І не видно тенденції до покращення. Навіть більше, на Донеччині назріває колосальна екологічна катастрофа. Через затоплення шахт отруюються ґрунтові води. Цілі регіони будуть позбавлені питної води...".

Окрім того, на переконання голови греко-католиків, аби зупинити цю війну й перемогти у ній українці повинні говорити правду про Україну і на міжнародній арені. "Адже ми сьогодні спостерігаємо, зокрема в Європі, що про війну в Україні вже не пишуть газети, не говорять журналісти, її штучно замовчують. Ми всі повинні, особливо в час безвізу, говорити правду про події в Україні. Бо це гібридна війна, яка ведеться не тільки зброєю, а й неправдою", - додав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...