"Не терпітиму неробство, хамство, пияцтво і дурощі": Мер Дніпра звільнив свою заступницю через принизливий допис про українську мову у соцмережі

Борис Філатов заявив, що якщо його підлеглі мають намір привселюдно розмірковувати про мовну політику і давати оцінки українському уряду, нехай звільняються і йдуть в активісти.

Світлана Єпіфанцева. Фото:Новое время

Мер Дніпра Борис Філатов звільнив свою заступницю Світлану Єпіфанцеву за згодою сторін після провокативних висловлювань у соціальній мережі чиновниці про державну мову. Про це 28 лютого офіційно повідомила прес-служба міськради, передають Патріоти України.

Філатов подякував заступниці за допомогу у створенні коаліції в міськраді. Однак, за його словами, такому рішенню сприяли ще й "сварки та нескінченне з’ясування стосунків з іншими працівниками виконкому. Останньою краплею стала необґрунтована критика державної мовної політики".

Він наголосив, що чиновник безумовно має право на особисту думку, але "публічне розмірковування чиновника про статус державної мови як мінімум сварить між собою мешканців територіальної громади, а як максимум – порушує крихку стабільність у країні".

Єпіфанцева, яка очолює місцеву організацію "Опоблоку", у своєму скандальному пості на Facebook поскаржилася, що через український дубляж фільмів люди нібито припинили ходити у кінотеатри, внаслідок чого ті закриваються.

"Якщо хтось досі вважає, що я і далі терпітиму ваше неробство, хамство, пияцтво і дурості в соцмережах, то він серйозно помиляється. Ніякі політичні домовленості, заслуги минулого або особисті симпатії не стануть для вас індульгенцією від звільнення", - раніше писав Філатов та закликав її до звільнення.

Єпіфанцева у міськраді Дніпра почала працювати близько двох років тому. Вона і раніше привертала увагу неоднозначними світлинами та співчуттям до загиблих ватажків бойовиків Донбасу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...