Не треба зайвих ілюзій: Білоруський журналіст розповів, як його співвітчизники ставляться до трагедії України

Більше половини білорусів вважають, що Росія мала рацію, анексувавши український Крим. Таке ж ставлення і до подій на Донбасі

Ілюстрація:Газета «День

Близько 60 % білорусів схвалюють анексію Криму Росією. Про це в інтерв'ю журналу Країна сказав білоруський журналіст Павло Биковський, передають Патріоти України.

"Таке ж ставлення й до подій на Донбасі. На це впливає російський контент на телебаченні. А його дві третини.

У транспорті, в магазинах балакають, що в Україні нема порядку, безвладдя. Мовляв, самі винні у втраті Криму, Донбасу. Це кажуть ті, хто приязно ставиться до України. Є такі, що кажуть: "Росія права, треба було захистити росіян". Але більшості байдуже, їх це не стосується.

В 2014 році мене вразив заголовок на першій шпальті газети "Советская Белоруссия": "На Донбасі війна, в Москві - теракти, в Мінську - суботник". Ледве не рай на землі", - сказав він.

Офіційний Київ не мінятиме стосунки з Білоруссю після викрадення на її території українця Павла Гриба, вважає журналіст.

"Україні потрібен спокій на північному кордоні. У нас і вашого поета Сергія Жадана затримували. Потім відпустили. Це періодично відбувається, але не впливає ні на бізнес, ні на політичні стосунки. Це не приємно. Але не заважає політикам вести спільну роботу", - сказав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...