Не "вписались" в концепцію: Кличко вирішив знести будівлі завгоспа Януковича (відео)

​Зупинити руйнування архітектурного обличчя Києва, а тим більше коли за цим стоять люди з оточення біглого Януковича, Кличку сам Бог велів

Влада Києва схоже прийняла рішення про перегляд дозволу на будівництво двох будинків на Поштовій площі, які належать екс-керуючому справами ДУС за часів Віктора Януковича Андрію Кравцю. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко під час інспекції площі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо свобода.

За твердженням мера столиці, будівлі не вписуються в архітектурну концепцію міста. Це, зазначив градоначальник, викликає справедливе невдоволення киян і гостей столиці України: немає можливості милуватися мальовничою панорамою Дніпра та його схилів.

Ці будівлі побудувала афільована з Кравцем компанія "Хенсфорд - Україна" без отримання на них земельного відводу, що є грубим порушенням і приводом для їх знесення.

Відзначимо, що проект реконструкції Поштової площі був затверджений у 2012-му році, повідомляє "Радіо Свобода". Компанія Кравця отримала право будувати торгові приміщення на площі в 2013-му році через декілька місяців після своєї реєстрації, а сам проект при цьому було змінено. Звернемо увагу, документи по інвестиційному проекту засекречені і Київрада не збирається їх оприлюднювати.

У 2016-му році, згідно з планом, компанія зведе на площі торговий центр, під який теж немає земельного відводу. На думку Кличка, проект будівництва ТЦ потрібно переглядати. Мер жорстко розкритикував змінений проект реконструкції, "завдяки" якому має з'явитися ще один будинок, "що закриває" собою історичну площу.

Масла у вогонь підливає також і те, що будівництво ТЦ без земельного відводу і транспортної розв'язки на київському Подолі загрожує знищити унікальну археологічну знахідку - вулицю часів Київської Русі. Вона була виявлена в районі Поштової площі, якраз у тому місці, де компанія Кравця зводить скандальний торговий центр.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...