Не з гречкою та календариками Кличка: У мерії Києва уточнили мету обходу квартир - "репресії"

Точна дата початку відповідних перевірок ще не встановлена, але інспекції почнуться не раніше весни.

Ті, в кого немає лічильників, роблять самі собі гірше. Фото: vidomosti-ua.com.Навесні в Києві почнуть паспортний контроль для виявлення нелегальних квартиронаймачів. Прес-секретар прес-скретар заступника голови Київської міської державної адміністрації Юлія Грамотна в коментарі LB.ua повідомила, що мета перевірок - боротьба з практикою, коли мешканці платять за комунальні послуги менше, ніж споживають, користуючись відсутністю лічильників. Новину передають Патріоти України.

«Інформацію неправильно подали. Заява була зроблена в контексті перевірки будинків, в яких відсутні квартирні лічильники гарячої та холодної води. Відповідно, в цих приміщеннях кількість прописаних не відповідає фактичній кількості тих, хто там проживає. Наприклад, прописана одна людина, живе шість, і люди просто не платять за спожиту воду», - каже Грамотна.

За її словами, інспектори будуть приходити в квартири, щоб перевірити фактичну кількість проживаючих. Якщо ж кияни будуть ігнорувати перевірки, «Київводоканал» і «Київенерго» зможе подати на жителів до суду. «Виконавці послуг - «Київводоканал», «Київенерго» - і наші інспектори з КМДА пропонуватимуть людям відкрити приміщення, щоб була можливість переконатися, що там проживає відповідна кількість людей. Людям також пропонуватимуть варіанти оплати за фактично спожиті послуги - нехай людина встановлює лічильник і платить за справедливо спожите, а якщо вона відмовляється і далі продовжує порушувати умови договору, у виконавця є підстави звернутися до суду.

Тому що в публічному договорі, який людина автоматично підписує, користуючись послугами «Київводоканалу» і «Київенерго», прописано, що якщо люди платять не за фактично спожиту послугу, вони порушують умови договору. Відповідно, на підставі судового вироку споживачеві можуть відключити поставки послуг», - сказала вона. За словами Грамотної, точна дата початку відповідних перевірок ще не встановлена, але інспекції точно почнуться не раніше весни. До цього часу жителі мають можливість встановити лічильники води.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...