Не знищуйте 100-літнє дерево: Кияни просять не зрубувати ялинку заради святкування Нового року

Активісти пропонують поставити на Софійській площі штучну головну ялинку.
Ялинка на Софійській площі у Києві. Фото: соцмережі.

На сайті Київської міської ради зареєстровано петицію, у якій просять не зрізати 110-річну ялинку на Івано-Франківщині, щоб вона місяць постояла на Софійській площі для святкування Нового року. Новину передають Патріоти України.

Петиція уже зібрала 1286 підписів із потрібних 10 тисяч. Її авторкою є Діана Бакай.

"В Івано-Франківській області обрали ялинку вистою близько 30 метрів, яка росте вже протягом 110 років. Її мають намір зрубати, аби поставити головною ялинкою міста. Звертаюся з вимогою не знищувати столітнє дерево, щоб воно постояло 2 місяці і далі опинилося на смітнику, - йдеться у тексті петиції.

Насправді, ніхто не помітить різниці чи там стоїть зрубане колись живе дерево чи пластикове, людям байдуже, а довкілля руйнують". Бакай із однодумцями пропонують поставити штучну ялинку.

"Я і тисячі обурених людей, як видно із коментарів під цією новиною, вимагаємо, щоб дерево в Івано-Франківській області й надалі росло. Ставте штучну головну ялинку для святкування Нового року!" - додає Бакай.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...