"Небесна тисяча": Волонтери-медики оприлюднили нові, приголомшливі втрати патріотів на Майдані

В організації волонтерів-медиків Майдану вважають, що влада навмисно приховує справжню кількість загиблих.

Протистояння на Майдані. Фото: Обозреватель.

Кількість загиблих під час протистояння на майдані Незалежності в Києві, а також у пов’язаних із ним подіях сягає 780 людей. Так вважають в організації волонтерів-медиків Майдану, передають Патріоти України з посиланням на Інформатор.

«До цього числа входять близько 300 людей, які зникли з лікарень, їх вивезли і потім спалили в крематоріях. Стосовно цих людей звертаються, шукають, але не можуть знайти», – стверджує волонтер-медик Анастасія Поліщук. «У Будинку профспілок були близько 200 поранених, які не могли самостійно пересуватися, не могли бачити, із черепно-мозковими травмами – вони живцем згоріли. Звідти трупи вивозили в невідомому напрямку мікроавтобуси чорного кольору без номерів», – сказала Поліщук на брифінгу в Києві.

За її словами, ще близько 20 людей серед загиблих – співробітники міліції – «Беркута» та інших спецпідрозділів. «Інші люди – це Небесна сотня, яку всі знають, і люди, яких знаходили за територією Майдану – в лісах, за містом, багатьох із них міліція ідентифікувала не як майданівців», – наполягає волонтер.

Поліщук наголосила, що понад половина загиблих пройшла через руки волонтерів-медиків, і в озвучених цифрах вони не мають сумніву. В організації волонтерів-медиків Майдану вважають, що влада навмисно приховує справжню кількість загиблих.

За офіційними даними, які наводить Міністерство охорони здоров’я України, «з 30 листопада 2013 року загинуло і померло на території України 105 осіб» з числа тих, хто постраждав під час масових акцій у Києві та у регіонах України. До цього числа медики зараховують не тільки учасників Майдану, а й силовиків, які їм протистояли.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...